FinTech behøver ikke at være en uhåndgribelig størrelse, som man hører om i medierne uden selv at bruge virksomhederne, der udnytter teknologien. Hvis du ikke er helt med, så står FinTech for finans og teknologi – ordet stammer fra “financial” og “technology” på engelsk. Man støder typisk på FinTech i forbindelse med banker, fordi der er kommet en del FinTech-banker på markedet i løbet af de seneste 5 år. Hvis du ikke allerede har en konto hos dem, ønsker du nok, at du havde oprettet en tidligere, efter du har læst denne artikel.

 

Opret en konto hos Wise

Hvis du ikke allerede har hørt om dem, så er det på tide. Wise, som før blev kaldt for TransferWise, tilbyder danske virksomheder at få erhvervskonto hos dem. Dette er uden månedlige gebyrer og uden gebyrer for oprettelse. Du skal dog betale for at få lov til at se dine kontooplysninger, så et eller andet oprettelsesgebyr kan man godt snakke om. Hvis du vil tjekke, om Wise reelt er billigere end danske alternativer på de tidligere nævnte parametre, så kan du tjekke det her.

 

En af de helt store fordele ved at anvende Wise som erhvervskonto eller supplement til din eksisterende erhvervskonto er, at du kan anvende forskellige valutaer. Hvad mener vi med det? Ja, i en traditionel bank er alle konti i danske kroner. Hos Wise har du mulighed for at have forskellige valutaer liggende på samme tid – uden ekstra gebyrer. Du har måske overvejet, om man ikke kunne modtage dollars fra en kunde og efterfølgende bruge uden at veksle to gange – det kan man så gøre med Wise, samt mange andre ting.

 

Det betyder så også, at du får et internationalt kontonummer, som du kan bruge til at modtage penge fra udlandet på. Der er tale om et IBAN og SWIFT nummer. Ikke nok med det, så får du også et amerikansk kontonummer med et tilhørende routing nummer. Det er ikke noget, danske banker tilbyder som udgangspunkt – i hvert fald ikke offentligt.

 

Hvorfor overhovedet overveje en udenlandsk FinTech bank?

Wise er som tidligere nævnt et godt alternativ til en traditionel erhvervskonto. Flere virksomhedsejere prøver Wise af, fordi det kan være meget dyrt at få en erhvervskonto i Danmark. I det store billede er det selvfølgelig ikke dyrt, men hvis man lige er startet, er det nok de sidste sted, man har lyst til at bruge penge.

 

Forskellen på at oprette sig i en dansk bank og på Wise er op til 5000 kroner. Derudover får du en del andre fordele på Wise, som du ikke får andre steder. Du får også et firmakort og har mulighed for at tilkøbe ekstra firmakort til dine ansatte til 29 kroner per kort eller deromkring.