Uanset om du har din egen virksomhed med ansatte, er selvstændig eller bare arbejder derhjemme under nedlukningen, så er du selvfølgelig interesseret i at øge din produktivitet. Man får klaret mere, og så kan man i visse tilfælde holde hurtigere fri. Hvis man nu kunne gøre dette med en investering på et par tusind kroner, så er det jo en “no-brainer”.

Ifølge mediet MustardIT vil brugen af flere skærme, når man arbejder ved computeren, øge produktiviteten med op til 42% procent. En skærm kan koste ned til omkring 1000 kroner, og et par af dem koster derfor 2000 kroner. Hvis du forøger din produktivitet med bare 25%, så svarer det jo til at levere 5 ugers arbejde på blot 4 uger. Det er måske nemmere at forholde sig til.

 

“Problemet” er bare, at det ikke er alle bærbare computere, der uden køb af ekstra udstyr har indgange til mere end én skærm. Dette problem kan dog meget nemt løses ved at købe en docking station. En docking station er en enhed, der samler forskellige enheder som tastatur, mus, skærm, harddiske og så videre. Herefter kan du bare tilslutte den til din computer og være tilsluttet til alle enheder samtidig. Det er meget nemt, det koster ikke så meget, og det er ekstremt smart.

 

Du skal nok regne med at bruge mellem 1000 og 2000 kroner på en docking station, hvorfor du nok skal af med omkring 4000 kroner i alt, hvis du ikke har skærme i forvejen. Men hvis du tænker over, hvor meget ekstra du kan levere, så bør du ikke være i tvivl om, at det er en god investering. Hvis du vil finde ud af, hvilken docking station du bør købe, kan du læse om den bedste docking station her.

 

Gratis metoder til at øge produktivitet

Du kan følge disse trin uanset om du har købt en docking station og ekstra skærme eller ej. Disse tips kan nemlig bruges i andre sammenhænge end kontorarbejde.

 

I bund og grund går vores tip ud på, at du bør anvende Pomodoro metoden. Denne går ud på, at du arbejder meget koncentreret i 25 minutter, hvorefter du holder pause i 5 minutter. Dette gør du så X antal gange, hvorefter du holder en længere pause. Dette bliver du så ved med at gøre, indtil du har nået til mål, nået dit ønskede antal Pomodoro sessions, eller indtil du har fri. Det kommer helt an på, hvordan du har struktureret din hverdag.

 

Pomodoro virker, fordi mennesker har svært ved at koncentrere sig om noget i lang tid. Hvis du tvinger dig selv til at arbejde i 25 minutter, så ved du også, hvornår du har den næste pause. Den næste pause er dog bare på 5 minutter, men det tænker hjernen er fint. Det er egentlig et psykologisk trick, men det virker meget godt. Der findes mange forskellige apps og hjemmesider, hvor du kan holde styr på dine Pomodoro sessions. Prøv det ud og se om det virker for dig.