Er du virksomhedsejer? Så bør du gøre dig nogle overvejelser om, hvilken politik i har på arbejdspladsen hvad angår rygning. Læs med her for at få nogle gode råd om ting du bør overveje i forbindelse med dette.

Hvor må folk ryge?

Det er først og fremmest en god ide at overveje, hvor på arbejdspladsen dine arbejdere gerne må ryge – hvis overhovedet. Nogle arbejdsgivere vælger at sige, at rygning er bandlyst på hele arbejdspladsen og den grund den ligger på. Det betyder, at dem der ryger må gå helt ud fra grunden og stå på gaden, hvis de skal have sig en smøg.

Men der er også nogle arbejdsgivere, der synes det er okay at deres arbejdere får en smøg, så længe de tager den udenfor.

Har du et udendørsområde? I så fald kan det være en god ide at tillade dine medarbejdere at ryge der. Det gør det lidt nemmere for dem at få deres trang styret. Og det kan hjælpe dem med at fokusere meget bedre i hverdagen.

Det kan være en god ide at opdele dit udendørsområde, så der er et bestemt rygeområde derude – ofte vil det gavne alle parter.

Overvej at opstille rygebåse

Det kan også være en god ide at lave nogle små båse, hvor man kan gå ind og ryge i. Det er der mange arbejdsgivere der gør efterhånden. Og hvis du har mulighed for at og pladsen til dette, så kan det være en meget god løsning.

De koster som regel ikke så meget at sætte op og det kan være en stor hjælp for alle rygerne. Det er trods alt ikke altid lige sjovt at rende ud og få sig en smøg i det kolde danske klima.

Skal de samme regler gælde for e-cigaretterne?

Det er også en god ide at overveje, hvorvidt alle disser regler også skal gælde for e-cigaretter. Klik her for at lære mere om dem og det tilhørende e-væske, der bliver mere og mere populært.

Disse e-cigaretter er ikke nær så farlige som almindelige cigaretter og der er heller ikke samme farer for passiv rygning, som der er med de almindelige cigaretter. Det kan derfor være en god ide at tillade disse men bandlyse de almindelige cigaretter.

På den måde opfordrer du også dine arbejdere til at tage nogle sundere valg ved at ryge e-cigaret fremfor almindelig cigaret.