Linkbuilding er et professionelt fiskenet af henvisninger. Tænk på nettet som et ocean. Det er umuligt at se dets ende, og for os almene mennesker, virker det uendeligt stort. Der er mange dele af det, som den almene forbruger aldrig vil komme til at se.

Hvad redskaber som linkbuilding tilbyder, er en chance for at det materialer du ønsker kunderne skal se, bliver trukket op fra oceanets ukendte dybder, når potentielle kunder anvende en søgemaskine såsom Google.

Lad os antage du sælger hjemmesko. En potentiel kunde søger på dette ord og får med det samme trukket en håndfuld sider op fra internettets blå dyb – dit ønske er naturligvis, at din hjemmeside er iblandt de søgeresultater, som kunden fanger i sit net.

Linkbuilding øger chancen for at dette sker: Hvert eneste naturlige link på nettet der henviser til din virksomhed, giver dig 1% større chance for at være iblandt den fangst Google viser til dine fremtidige kunder

Dine links øger dine chancer

At komme i gang med linkbuilding kan gøres ad to veje: Sørg selv for at få delt dine hyperlinks rundt omkring på nettet eller køb links online gennem et firma specialiseret i dette.

Den førstnævnte mulighed er uden tvivl den mest besværlige og ironisk nok, den dyreste. At få link inkluderet organisk på hjemmesider er en hårfin balancegang, og mange hjemmesider og bloggere tager sig godt betalt for at inkludere links i deres materialer. Ofte er den mest optimale vej frem at købe en Linkbuilding pakke fra et firma, der har ressourcerne til at købe sig billigere ind hos disse digitale platforme, gennem et handelssystem af mængderabatter, tjenester og de rette forbindelser.

Linkbuilding er en ny del af den moderne digitale tidsalders onlinemarkedsføring. Det er en del af enhver nøje planlagt marketingsplan, der efterhånden er blevet lige så fast en del af markedsføringseksperters redskabskasse, som Search Engine Optimization (SEO) og online reklamer.